A Curvy Office in New York

Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1

For a global digital agency, Piret Johanson Studio shakes up the boxy model with some stunningly rounded moves.

Located in a Meatpacking District brownstone dating to 1901, this 288-square-metre interior was a staid warehouse-like box before Miami-based Piret Johanson Studio decided to shake things. In carving out an office for a digital agency with a global reach, PJS’s interventions leave the existing architecture in place, including the exposed brick walls.

But instead of cubicles, the designers inserted a flowing, organic shape into the middle of the space, between the rows of supporting columns. This curvaceous volume creates a zone for creative mingling at the centre of the office while allowing for traffic to flow around the room’s perimeter.

It encapsulates the reception area, a private office, and meeting rooms both small and large, all juxtaposed to allow seamless movement from one to another; the entire module is split in half to allow daylight to enter. One exterior wall of this shell holds a cutaway lounger, providing an added space for private rest or taking a phone call. Painted white, and with rounded openings to connect the interior to the rest of the office, the structure contrasts sharply, in colour, texture, and line, with the pre-existing elements of the interior.

The inner area’s curves are echoed by light fixtures like the Titania pendants from Luceplan, and the kitchen’s winding ribbon track lighting. At the foot of the bank of Knoll workstations, Molo‘s Softseating – flexible in both form and function – adds a dash of playfulness while adhering to the brand’s colour palette.

A word from our sponsors

A word from our sponsors