AZURE is an independent magazine working to bring you the best in design, architecture and interiors. We rely on advertising revenue to support the creative content on our site. Please consider whitelisting our site in your settings, or pausing your adblocker while stopping by.
274
Current Issue

September 2019

#274
September 2019

Interior High Notes: Residential wonders in Atlanta, Whistler, Milan and more in Azure's September 2019 issue!

When it came time for jewellery designer Nourah Al Faisal to open her first boutique showroom in Paris, she turned to local firm Atelier Brunoir to bring her vision for Nuun Jewels to life. The artisan and the designers, Jennifer Bongibault and Jeanne Boujenah, had worked together previously, conceiving a window display at the Four Seasons George V to launch a collection of Al Faisal’s bangles.

For the Nuun Jewels flagship, Bongibault and Boujenha partnered with Parisian architecture agency Java Architecture and together they formulated an aesthetic equal parts subdued, sophisticated and feminine.

Tasked with creating a space that incorporated Al Faisal’s preferred palette – one dominated by rose gold, powder pink and white – and which would serve as a showcase for her original work (which blends Middle Eastern influences with classic French style), the team decided to build a jewel box within the walls of the existing building’s architecture.

To that end, a double-skin wall was inserted along the 45-square-metre showroom’s main wall, gently curving inward at the ceiling to “illustrate the idea of a jewellery case.” Both facades of the system were painted pure white, while the backsides of the fronting panels were saturated in powdery pink. When lit from the recessed lights above, the rosey hue bathes the main space in a soft pink-tinged light.

The requisite gold was brought in via brass accents. From the velvet-upholstered chair legs to the lighting and open shelving, the warm metallic adds a bit of glamour to the white walls, and relates well to the original honey-toned parquet flooring laid in a herringbone pattern.

Glass-encased floating boxes present Al Faisal’s creations to visitors, their simple, almost austere forms serving to focus attention on the handcrafted wearables they house. The brass-plated open shelves display accessories designed by other local artisans.

At the back of the shop is what Al Faisal has dubbed the boudoir. Accessed through a mirrored wall that features panels of clear and golden panels, the nook is a more private room for meetings and consults with clients. Here, too, a wall of pink calls back to Al Faisal’s favourite colour and keeps the room connected to the main front showroom.

AZURE is an independent magazine working to bring you the best in design, architecture and interiors. We rely on advertising revenue to support the creative content on our site. Please consider whitelisting our site in your settings, or pausing your adblocker while stopping by.