fbpx
We rely on advertising revenue to support the creative content on our site. Please consider whitelisting our site in your settings, or pausing your adblocker while stopping by.

Get the Magazine

When it comes to the design of manufacturing warehouses, function often trumps form. In order to accommodate the equipment inside, the barn-like structures, typically steel and concrete, are hulking and Herculean, devoid of much (if any) charm. But a recently completed facility headquarters in Turin, Italy, bucks the expected vernacular by revealing that a softer side is possible for industrial architecture.

Designed by architecture firm ElasticoFarm on the campus of the National Institute of Nuclear Physics, S-LAB is the new production complex for the machinery and precision instruments required by the research agency. “It’s an important building in an important location,” says studio co-founder Stefano Pujatti of the approximately...

ElasticoFarm’s S-LAB Is A Warm and Wonderful Warehouse

Precast coloured concrete brings a surprising warmth to an industrial facility in Turin, Italy.

We rely on advertising revenue to support the creative content on our site. Please consider whitelisting our site in your settings, or pausing your adblocker while stopping by.