We rely on advertising revenue to support the creative content on our site. Please consider whitelisting our site in your settings, or pausing your adblocker while stopping by.

Get the Magazine

London’s Proctor & Shaw bucked the status quo in their Quarter Glass House project, conceiving atypical solutions to a typical brief — for this Edwardian in South West London, the studio went over and above expectations, quite literally, to create a unique angular addition.

“We re-established an extension that wraps around and reaches out into the side of the house and into the rear garden,” says lead architect and firm co-founder Mike Shaw. His team incorporated space originally occupied by a dated conservatory they had demolished into the new folded volume, bumping out the protrusion by 14 square metres in a manner that deftly navigates both zoning laws and neighbouring extensions.

The architects designed the...
A Kitchen Addition Exceeds (Great) Expectations

Proctor & Shaw’s Quarter Glass House reimagines the kitchen extension in tiered, angular forms.

We rely on advertising revenue to support the creative content on our site. Please consider whitelisting our site in your settings, or pausing your adblocker while stopping by.