A London Office Remixes That Vintage Vibe

Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1

“Expand, re-use, recycle.” The methodology behind this East London office by Design House Liberty has resulted in a polished space that also incorporates a plethora of intricate reclaimed elements.

Situated in a much larger development designed by Design Haus Liberty, the meticulously detailed new Shoreditch offices of ad agency Analog Folk are surrounded by a boutique hotel (above) and an extension of the original building (below). Yet DH Liberty took special care to make this 900-square-metre space unique within its luxurious setting. And the main lobby and reception, with its laid-back lounge area and multi-faceted bar, immediately present this as an enviable workplace.

As its name intimates, the agency sees value in traditional methods, so its interior’s modern-meets-classic aesthetic is a perfect fit. A mix of rustic and industrial elements characterizes the space: an old barn door opens to the boardroom, which features a long table topped with reclaimed doors and a metal wall hiding a screen for video presentations.

A second conference room is split with a sculptural steel divider that cordons off the main area from smaller meeting spaces, individually enclosed with white curtains. The recycled jam jar luminaires that light the room add a whimsical touch, with some of the mismatched jars holding tiny decorative surprises. Built with repurposed scaffolding, the office library does double-duty, acting as a screen for the row of booths that provide a quiet place for workers in the open-plan office to take conference calls.

An installation floating adjacent the staircase to the mezzanine level exhibits upcycling at its finest; the “Flying Nemo” chandelier was developed with the concept of old bottles washing up on a beach. The team digitally scripted an arrangement of recycled glass bottles that mimics the motions of fish, swimming through the air. More glass, from the building’s old windows, was crushed and reused in the new terrazzo floors.

A word from our sponsors

A word from our sponsors