fbpx
We rely on advertising revenue to support the creative content on our site. Please consider whitelisting our site in your settings, or pausing your adblocker while stopping by.

Get the Magazine

Behind the Art Nouveau facade of a renovated factory dating back to 1898, SBP has created a bright and polished interior for Covus, an Internet company with a growing portfolio of clients.

With a wink at the interior’s history, SBP kept things resolutely modern in the 1,200-square-metre space. An ornate black-steel staircase spirals up to the second level, but once you get there it’s black-and-white minimalism, with black-framed doors leading into various offices and meeting rooms.

On the first floor, on either side of the staircase, a clean-lined kitchenette and a playful dining area speak to the office’s dual nature in another sense. While it’s a high-octane firm, Covus sought to incorporate communal areas where employees can relax or converse with colleagues. The dining nook features capitonn√© banquettes with a neon-pink stitch and a dramatic, sculpted island; both built-ins are illuminated by white Beat pendants by Tom Dixon.

These casual areas extend to the thematic rooms, which include the “library shack,” accessorized by a traditional wingback chair and wall-mounted white plaster deer heads. In a secondary dining area, a barnboard-clad bar and bench create a rustic counterpoint to the polished feel elsewhere. Like many Internet companies, Covus is trying to create a balance between work and relaxation, and SBP has delivered an interior that exemplifies this duality.

 

We rely on advertising revenue to support the creative content on our site. Please consider whitelisting our site in your settings, or pausing your adblocker while stopping by.