A Stunning Law Office in Spain

Photo by David Rodríguez of Cualiti.
Slide 1
Photo by David Rodríguez of Cualiti.
Slide 1
Photo by David Rodríguez of Cualiti.
Slide 1
Photo by David Rodríguez of Cualiti.
Slide 1
Photo by David Rodríguez of Cualiti.
Slide 1
Photo by David Rodríguez of Cualiti.
Slide 1
Photo by David Rodríguez of Cualiti.
Photo by David Rodríguez of Cualiti.
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1

Design studio Masquespacio has refurbished a workspace in Valencia, transforming it with contemporary forms and sophisticated colours.

The Zapata y Herrera law office, designed by Masquespacio in a 19th-century building in the historic heart of Valencia, illustrates how to comfortably unite seemingly opposing forces.

This juxtaposition begins in the waiting area, furnished with Karim Rashid’s Float sofa for Sancal, upholstered in officious black and grey yet nonetheless eclectic. The same can be said for the waiting area’s stout side tables by Nadadora Studio, also for Sancal, and Hee Welling’s body-conforming seats for Hay.

For the office, which is relatively small at 100 square metres, Masquespacio opted to recreate the look and feel of an open-concept layout. They used full-height glass partitioning to provide the privacy a law firm requires without sacrificing sight lines. Space in each room was maximized with wall-hugging L-shaped desks supported by pillars containing file storage.

These workstations are accessorized by Benjamin Hubert’s pebble-inspired chairs for De Vorm. To animate the boardroom wall, creative director Ana Milena Hernández Palacios designed a collage of empty picture frames, echoing the wall of diplomas found in a typical law office.

Despite these expressive flourishes, muted tones are the big player in Masquespacio’s toolkit. Black, grey and natural wood are used consistently throughout the office – sober colours that speak to the robust and serious business at hand. These tones are emphasized on wall accents made from tall strips of wood that hang behind the lawyers’ desks and in the waiting area.

Other touches – like exposing the original wooden ceiling joists and newly added silver ducts – provide nice little hits of contrast with the somber palette. Outfitted in a brighter array of colours, the office would have resembled an Internet start-up, but in using neutral tones, Masquespacio has kept it well grounded on the serious side of things.

A word from our sponsors

A word from our sponsors