Pinkeye’s Calm and Cool HQ

Photo by Frederik Vercruysse.
Slide 1
Photo by Frederik Vercruysse.
Slide 1
Photo by Frederik Vercruysse.
Slide 1
Photo by Frederik Vercruysse.
Slide 1
Photo by Frederik Vercruysse.
Slide 1
Photo by Frederik Vercruysse.
Slide 1
Photo by Frederik Vercruysse.
Photo by Frederik Vercruysse.
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1

In the Antwerp design firm’s new offices, a treehouse-inspired pine wall with arches carves up the space into cozy nooks enlivened by bursts of colour.

Pinkeye Crossover Design Studio – the creative brains behind such quirky projects as a launderette-cum-cafe in Ghent and a charming hedgehog-inspired cheese grater for Koziol – recently renovated its Antwerp headquarters to make room for its ever-expanding staff. The studio’s product developers, graphic and interior designers, architects and marketing specialists required more communal areas and individual workstations. So when couturier Veronique Branquinho vacated the adjacent office next door to their original space, Pinkeye snatched up the space.

Employing its in-house talent, Pinkeye injected bright colours, forms and finishes that reflect its design ethos into the 600-square-metre space interior, without Googleplexifying it. The result is a fun and sophisticated work environment defined by a dividing wall clad in diagonal pinewood panels that runs the length of the entire office.

Punctured with arched entranceways, a playful nod to the children’s treehouse inspiration, the wall encloses several minimally furnished boardrooms and offices. One meeting room is finished with tufted wainscoting, while another boasts dazzling faceted wallpaper; and the library is decorated with low-lying tangerine loungers and a warm-hued rug.

In the centre of the main space, a large communal table provides 18 workstations under large donut pendant lights that hover like UFOs. At one end of this work island is a conference room with a solid wood table surrounded by Eames shell chairs. Just outside this room are whiteboard walls that can be concealed from clients with royal blue curtains, and work areas for breakout groups of four.

At the other end of the office is an ultra-luxe lunch room with a gold-topped bar and mirrored arch-like shelves that store after-work beverages. Opposite the bar are smaller dining tables that can be arranged to form a communal table. Behind these is a green- and black-tiled kitchenette dotted with boxy wooden shelves.

While Pinkeye’s projects normally pack a punch, its headquarters pares back the funk and ups the productivity with a laid-back and accommodating interior.

 

A word from our sponsors

A word from our sponsors