Studio SKLIM’s super-minimalist Thin Office

Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1

In a refurbished post-war building in Singapore, Studio SKLIM has designed a stark white interior that serves as the perfect blank canvas for an IT company’s creative clientele.

To devise an office for Kido Technologies, which counts Nokia as a client, Studio SKLIM, a studio based in Singapore and Tokyo, salvaged many of the original structural elements, including the walls, ceilings and light fixtures.

But another existing element proved to be much more challenging: the split-levels of the long and narrow space. The architects maximized the irregular floor plan by building raised platforms and constructing built-in furniture.

Yet Studio SKLIM’s overall goal was to make the office feel anonymous. The walls, ceilings and floors are an austere white, while black accents such as steps, cushions and light fixtures punctuate the barren 120-square-metre space.

The office is divided into various work clusters, all arranged around an open plan configuration that accommodates cross-disciplinary projects. The stations consist of semi-private cubicles, extendable tables equipped with electrical outlets and a meeting pod planted on a raised platform that incorporates storage beneath. These variously sized stations provide a flexible interior where employees can easily work independently or in groups.

A word from our sponsors

A word from our sponsors