We rely on advertising revenue to support the creative content on our site. Please consider whitelisting our site in your settings, or pausing your adblocker while stopping by.

Get the Magazine

With its floor-to-ceiling glazing along one entire side, the new visitor pavilion for De Hoge Veluwe National Park (completed in the summer of 2019 by architecture firms De Zwarte Hond and Monadnock) affords those inside spectacular views of the surroundings.

This isn’t surprising, considering said surroundings are 5,400 hectares of mixed environments that make up one of the Netherlands’ largest nature reserves. What may surprise is how that inside–outside connection has been reinforced: Reflected on the 7.5-metre-high vaulted ceilings is an interplay of light and shadow that evokes the sense of being under a forest canopy as a gentle breeze rustles the branches.

TDE Lighttech of the Netherlands...
A Dutch Nature Preserve Topped with an Immersive Light Show

Design firm Beersnielsen has created an ever-changing ceiling lighting scheme that fosters a strong link to the outdoors.

We rely on advertising revenue to support the creative content on our site. Please consider whitelisting our site in your settings, or pausing your adblocker while stopping by.